Richard Symonds er en kunstner, træ bjergbestiger og ven af Tentsile, der tilbringer sine dage skiftevis male op træer, der arbejder på provisioner til at støtte velgørende organisationer, og komme udendørs så meget som muligt. Vi talte med ham for nylig for at bede om inspiration og information til kunstnere, miljøforkæmpere og udendørs entusiaster, og hans svar skuffede ikke.

Kan du fortælle os, hvad du gør, og hvor længe du har gjort det?

Jeg har arbejdet som professionel dyreliv kunstner i over 25 år. Jeg startede min professionelle karriere med at arbejde for militæret og flyvende Target droner rundt i USA og Mellemøsten. Efter denne treårige kontrakt var jeg desperat efter at forfølge min drøm om at blive pilot. Desværre mislykkedes mit forsøg på at få min kommercielle flyvelicens i USA, og jeg fandt snart mig selv tilbage i Det Forenede Kongerige uden vejledning. Jeg tog min blyant, begyndte at tegne katte og hunde og snart landede mig en første provision til at tegne nogens kat! Så meget af en kliché, som det lyder, har jeg ikke set sig tilbage siden.

Hvad fik dig til at vælge at fokusere meget af din kunst på dyreliv og bevarelse? Var der en specifik hændelse, der udløste det?

Min passion for kunst har været hos mig siden barndommen. Jeg var den knægt, der altid var kruseduller på hans matematik bøger og tegne billeder af E.T og Storm Troopers! Min far var involveret med dyreliv kunstner David Shepherd som hans fotograf og nære ven af familien, så jeg voksede op ser Davids fantastiske kunst og kærlighed til dyrelivet, og så alt, hvad han opnåede. Det varede ikke længe, før jeg blev mere og mere interesseret i dyreliv, især afrikanske dyreliv, og jeg svor mig selv, at jeg ville leve af at male og tegne dyreliv også. Jeg har altid været passioneret omkring dyr og har altid følt en forbindelse med dem, især vokser op med katte, marsvin og hunde i vores familie hjem. 

Hvad har været din største udfordring, kunstnerisk, følelsesmæssigt, eller begge dele, siden at blive involveret i dyreliv og bevarelse projekter?

Min største udfordring til dato er at male mine elefanter i naturlig størrelse. Denne idé kom til mig over 10 år siden i et øjeblik af vanvid! Jeg ønskede virkelig at gøre mit præg i kunstverdenen og samtidig forpligte sig til dyrelivet, at hvis jeg kunne overbevise bare en jæger af elefanter til at købe en livsstil maleri i stedet for at tage en elefant liv, så ville jeg have nået et særligt mål. Det anslås, at en elefant hvert 15. minut dræbes for deres elfenben, og det finder jeg både kvalmende og uudgrundeligt.

Hvad har været højdepunktet siden at blive involveret i dyreliv og bevaringsprojekter?

En af de vidunderlige frynsegoder i min kunstneriske karriere er at være i stand til at rejse verden på jagt efter det dyreliv, jeg søger at male og tegne, men i kan også være utrolig rystende og følelsesmæssige. I 2010 tog jeg til Kina for at besøge Animals Asia fristed i Chengdu. Denne fantastiske velgørenhed, startet af Dr. Jill Robinson MBE, redder månebjørne fra galdelandbrugsindustrien i Fjernøsten. En bjørn, der rørte mig ud over ord var 'Oliver'. Efter at være blevet reddet fra galdeindustrien, hvor han havde tilbragt 30 år i et lille mørkt bur, blev han endelig reddet og fik 4 særlige år på helligdommen, før han døde i 2014. Denne tur efterlod mig drænet for følelser, men næret af lidenskab for at hjælpe med at rejse så mange penge som jeg overhovedet kunne for at hjælpe med at afslutte denne destruktive industri.  Til dato har jeg været i stand til at rejse over £ 120.000 gennem salg og auktion af mine tegninger for at hjælpe velgørende organisationer fortsætte med at gøre det fantastiske arbejde, de gør.  Dette fylder mig med en enorm følelse af præstation, velvære og formål, vel vidende, at mit kunstværk virkelig kan gøre en forskel for dyrelivet.

Hvordan er du forbundet med Tentsile, og hvorfor inspirerer deres produkter dig?

Min forbindelse til Tentsile kom virkelig fra min anden lidenskab i livet, klatring træer! Jeg tror ikke, at nogen på et tidspunkt i deres tidlige liv ikke nød at klatre træer! Jeg kan huske, at jeg klatrede op i et smukt kastanjetræ i mine forældres have, hvor jeg ofte lavede lejre for at løbe væk fra mine forældre, når jeg var uartig. I en alder af 45 føler jeg stadig behov for at løbe væk fra det hele til tider, og der kan ikke være nogen større måde end at klatre op i en 36 meter redwood ikke langt fra vores hus og sidde i en time eller to for at se verden nedenfor passere forbi. Ved en tilfældighed mødtes jeg med en vidunderlig gruppe af ligesindede mennesker, der også hengiver sig til nogle højt niveau klatring, og en af disse fyre introducerede mig til en Tentsile, mens vi var camping ud i skoven en nat. Jeg var straks hooked! Det var som alle mine barndomsdrømme, der kom farende tilbage - en lejr i træerne, men denne havde ægte stil. Jeg ejer nu tre Tentsiles og elsker hvert minut camping ud med min kone og unge datter så ofte som vi kan.

Jeg har stor respekt for Tentsile som virksomhed, ikke kun fordi de er et lille britisk selskab, men fordi de også har et fint etisk syn på bevarelse. Når hvert telt sælges, plante tre træer, og for mig er dette en af hovedårsagerne til, at jeg ser dem som et firma med fingeren på pulsen.

Kan du beskrive, hvordan det føltes at arbejde på dit maleri op i træerne i en Tentsile?

Et aspekt af min dag er de lange timer brugt alene maleri i mit studie, og det er ofte disse gange, der resulterer i mine skøre ideer. I juni arbejdede jeg på et tigermaleri i naturlig størrelse til et velgørenhedsarrangement i oktober for Tiger Timei London, og det slog mig bare, hvor fantastisk det ville være at afslutte maleriet i skoven og op i et træ. Jeg ringede til det vidunderlige team på Tentsile og forklarede min gale idé til dem, og de lånte mig snart en Trillium til jobbet. Med min Trillium oprettet et par meter ind i træerne, jeg hejst 8 fod med 5 fods maleri op af nogle reb og tilbragte en smuk eftermiddag efterbehandling livsstil tiger ud i naturen blandt den smukke natur bag vores hus.

Hvad tror du er det vigtigste, enkeltpersoner kan gøre for at hjælpe arter overleve de trusler, der i øjeblikket står over for dem?

Jeg bliver ofte spurgt, "Gør bevarelse virkelig en forskel for den verden, vi lever i i dag?", og min ærlige mening er absolut ja. Vi lever i ekstremt vanskelige tider, og verden bliver mindre, efterhånden som flere og flere mennesker er afhængige af vores skrøbelige planet. En ting, der er afgørende for selve vores eksistens, er at leve i harmoni med alle skabninger på denne planet. Vi har virkelig brug for hinanden for at overleve, og bevarelse er den eneste faktor, der vil fortsætte med at sikre, at vi gør. Som mennesker, er vi nødt til at sætte spørgsmålstegn ved vores destruktive vaner og hver gøre vores lille smule for at støtte bevarelse på nogen måde, vi kan, uanset om det er gennem kunst, fotografering, musik, forretning - you name it, det er værd at gøre.

Hvis du vil se mere af Richards arbejde, kan du se http://www.richardsymonds.co.uk/ eller følge ham på Facebook, Twitter og Instagram

september 21, 2015 — Alex Shirley-Smith

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.