To dager inn i 2015, i dag gir jeg deg historien om en ny utfordring for det nye året. Etter å ha klatret i mange trær og vært inne i Tentsile-telt ved flere anledninger før, i dag, i en personlig første, kombinerte jeg en Tentsile Connect med en stigning på 15 meter.

Pakktau, en piknik, mange karabinkroker og Connect, min partner og jeg gikk til vår lokale skog i Oxford, mens solen gned de skarpe kantene av kulden mens vi gled gjennom gjørma for å finne favorittbøketreet vårt. . Mens vi spente opp, utrullede tau i oransje og grønt og satt fast på hjelmer over ullhatter, stoppet nysgjerrige familier vinterturene sine for å se hva vi driver med.

Klatring i kaldt vær kan være vanskelig for hendene, og oppstigningen min gikk langsommere enn vanlig da jeg kjempet med tynne hansker og nummede fingre. Langt over meg var Andrew opptatt med å feste skrallestropper til grener og brette ut Connect fra sekken. Da jeg trakk vannrett, var den forankret ved det ene hjørnet og fanget vinden, en gigantisk drage fanget i grenene, men majestetisk på en eller annen måte, fortsatt. Jeg klamret meg til trestammen for å holde meg unna, kjente at den tok vekten min og nesten presset inn i meg igjen - et betryggende dytt, for å si "jeg har deg" - mens vinden rystet oss alle. Et sus under oss førte blikket ned til hvite glimt i underskogen; hjort som løper fra en hund, en entusiastisk terrier som aldri ville fange dem.

Teltet tok form ved siden av meg, og jeg tippet meg tilbake i det, satte meg på kanten og lot det trekke meg inn. små grener etset mørkt mot det hvite. Pakket tett inn i en sovepose spiste vi smørbrødet og julesjokoladen vår og nøt følelsen av kulde ute og varme inne. Vi snakket og lo og så på vinterfargene, og lyttet til menneskene som gikk forbi, uten å kjenne til det lille grønne trehuset over hodet.

Da skumringen begynte å samle seg rundt kantene av fristedet vårt og alt ble roligere, løp en annen hjort under oss, sakte ned gjennom brakken uten å ane at vi var der. Den stoppet en kort stund, plassert på kanten av pilende bevegelse, men avslappet samtidig, og alt vi kunne gjøre var å stirre i glede. Den bar på sin vei mens månen steg gjennom trærne, svevende stille mens den ventet på at solen skulle gå bort. Vi gikk ned i det siste av lyset, så rosa og blå striper rase over himmelen og puste inn den fuktige grønne lukten av bark, og mens vi vandret hjem over jordene la vi planer - for flere vinterdager og et forsøk kl. en vinternatt; for lange sommerkvelder når trærne er fulle av løv. The Connect kommer med oss, og vi vil leve livet på høyden.

januar 02, 2015 — Alex Shirley-Smith

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.